Overwaarde
2 min

Verbouwen of verhuizen: wat kiest u?

Onderwerpen

Wanneer uw huis niet meer aan al uw wensen voldoet heeft u grofweg 2 opties: verhuizen óf verbouwen. Waar de een de voorkeur geeft aan verhuisdozen inpakken, vindt de ander dat hier-en-daar wat verbouwen al voldoet. Is het in jouw situatie beter om een ander huis te zoeken? Of is het verstandiger om slechts wat huiselijke aanpassingen te doen? En heeft u al eens nagedacht over uw overwaarde inzetten voor een verhuizing/verbouwing? 50PlusHypotheek helpt u met al deze zaken graag op weg. In dit artikel zullen wij u er alles over vertellen, dit zal u helpen met de complexe keuze! 

De voordelen van verbouwen tegenover verhuizen

Het kan zijn dat u niet meer helemaal tevreden bent met uw huis. Een van de dingen die u dan kunt doen is verbouwen. Dit is een mooie optie wanneer u bijvoorbeeld in een fijne buurt woont en deze eigenlijk niet wilt verlaten. Daarnaast biedt verbouwen nog meer voordelen ten opzichte van verhuizen:

  • Uw woning wordt – met de huidige huizenmarkt – elk jaar nóg meer waard;
  • U bespaart flink wat geld wanneer u kiest voor verbouwen;
  • Zo nu en dan kunt u een verbouwing zien als een investering in uw huis; heeft u bijvoorbeeld al wel eens gedacht aan verduurzaming?
  • U hoeft niet te wennen aan nieuwe omgevingen en mensen;
  • Door te kiezen voor verbouwen in plaats van verhuizen ontwijkt u de stress die komt kijken bij een verhuizing.

De voordelen van verhuizen ten opzichte van verbouwen

Hoewel u in bovenstaande alinea heeft kunnen lezen dat het verbouwen van uw huis mooie voordelen heeft, is dit bij verhuizen ook het geval. Ook deze voordelen hebben wij voor u hieronder op een rijtje gezet:

  • U profiteert van een frisse start in een nieuwe omgeving;
  • De kans is groot dat u uw oude woning met héél veel winst kunt verkopen. Daarover later in in dit artikel meer!
  • Wanneer u kiest voor verhuizen in plaats van verbouwen gaat u voor een woning inclusief al uw woonwensen;
  • Bij het afsluiten van uw nieuwe hypotheek, zal u hoogstwaarschijnlijk profiteren van een historisch lage rente.

Vindt u alle hypotheekzaken die komen kijken bij verhuizen maar lastig? Dat begrijpen wij. Neem daarom gerust contact met ons op. Wij kennen de kneepjes van het vaak weten vaak nét wat meer dan uzelf. 

De kosten van verhuizen en verbouwen: wat is goedkoper? 

Gaat u voor verhuizen? Dan zult u de aankoopkosten van uw nieuwe huis in kaart moeten brengen, lees hier wat u moet weten over de belastingaangifte. Ook kent verhuizen veel fiscale gevolgen. Kiest u voor het verbouwen van uw woning? Dan is het ook zinvol om alle kosten vooraf in kaart te brengen. 

Hoewel verhuizen en verbouwen beide veel kosten met zich meebrengen geldt dat verbouwen – in de meeste gevallen – goedkoper uit zal vallen dan verhuizen. Wist u eigenlijk al dat u uw verbouwing of verhuizing ook (deels) kan financieren met uw overwaarde? Daarover hieronder meer!

Wist u dat u nog veel meer kunt doen met uw overwaarde? Lees hier wat u allemaal kunt doen met dit financiële extraatje! 

Overwaarde inzetten bij verhuizen

Wilt u kleiner of landelijk wonen? Dan kan dat gemakkelijk met de overwaarde van uw huidige woning. Met het oog op de huidige woningmarkt is het bovendien vrij verleidelijk om uw huis te verkopen. De kans is vrij groot dat u uw woning met veel winst kan verkopen. Daarnaast is de hypotheekrente nog altijd historisch laag. Óók dit kan financieel voordelig uitpakken in uw situatie. 

Overwaarde inzetten bij verbouwen

Heeft u de afgelopen jaren overwaarde op uw woning opgebouwd? Dan kunt u hier uiteraard ook de gewenste verbouwing mee financieren. Het is dan waarschijnlijk interessant om uw huidige hypotheek over te sluiten naar een nieuwe hypotheek met lagere maandlasten. En in deze nieuwe hypotheek kunt u dan direct de financiering voor de verbouwing van uw woning meenemen. 

Lees ook: Kunt u de overwaarde van uw huidige woning gebruiken voor de verbouwing van uw nieuwe woning? 

Wat u ook kiest – verkopen of verbouwen – 50PlusHypotheek staat voor u klaar! 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het benutten van je overwaarde aangaande verbouwen of verhuizen. Laat het ons weten, wij helpen u graag. Bespreek uw verbouw- of verhuisplannen met een hypotheekadviseur van 50PlusHypotheek. Samen met u zullen wij bekijken hoe u uw wens het beste kunt financieren. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, of vul de scan in!

Breakpoint: xs