Verbouwen of verhuizen
Overwaarde
5 min

Verbouwen of verhuizen: wat kiest u?

Onderwerpen

Wanneer je huis niet meer voelt als jouw perfecte thuis, sta je voor een belangrijke keuze: pak je de verhuisdozen of de gereedschapskist? In 2024 zijn er wat extra afwegingen om mee te nemen. En die overwaarde van je huis? Die kan wel eens de sleutel zijn tot jouw volgende grote stap. Laten we samen ontdekken wat de beste optie is: verbouwen of verhuizen?

De pluspunten van verbouwen in 2024

Misschien zit je wel prima in je buurt, maar kan je huis een opfrisser gebruiken. Verbouwen in 2024 heeft zo zijn voordelen:

  • Je huis wordt nog meer waard – zéker met de huidige huizenmarkt;
  • Verbouwen is vaak goedkoper dan verhuizen;
  • Denk aan verduurzaming. Zonnepanelen of een energiezuinige ketel zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
  • Geen nieuwe buren, geen nieuwe wijk – gewoon jouw vertrouwde stek.
  • Vermijd de stress en het gedoe van een verhuizing.

Overwaarde gebruiken voor verbouwing

De voordelen van verhuizen in plaats van verbouwen in 2024

Maar verhuizen heeft in 2024 ook zijn charme. Ook deze voordelen hebben wij op een rijtje gezet:

  • Een frisse start in een nieuwe omgeving.
  • Mogelijk een flinke winst als je je huidige huis verkoopt.
  • Een nieuwe woning die al je woonwensen vervult.
  • Profiteer van de lage hypotheekrente als je een nieuwe hypotheek afsluit

Vind je alle hypotheekzaken die komen kijken bij verhuizen maar lastig? Dat begrijpen wij. Neem daarom gerust contact met ons op. Wij kennen de kneepjes van het vaak weten vaak nét wat meer dan jij. 

Kostenplaatje: verhuizen of verbouwen – wat is goedk0per?  

Sta je voor de keuze tussen een frisse start in een nieuw huis of een make-over van je huidige stek? Beide opties hebben hun eigen kostenplaatje. Over het algemeen is verbouwen vaak voordeliger dan verhuizen, vooral als je de kosten voor makelaars, overdrachtsbelasting en verhuiskosten meerekent. Maar wist je dat de overwaarde van je huis hier een belangrijke rol in kan spelen? In 2024, met de dynamische huizenmarkt, kan jouw overwaarde net dat extra duwtje geven om je droomproject te realiseren of de sleutel zijn naar je nieuwe thuis.

Wist u dat u nog veel meer kunt doen met uw overwaarde? Lees hier wat u allemaal kunt doen met dit financiële extraatje! 

Overwaarde benutten bij verhuizen in 2024? 

Wilt u kleiner of landelijk wonen? Dan kan dat gemakkelijk met de overwaarde van uw huidige woning.  Dankzij de bloeiende huizenmarkt is de kans groot dat je huidige huis een aardige overwaarde heeft. Combineer dit met de lage hypotheekrentes van 2024, en je hebt het perfecte scenario voor een financieel aantrekkelijke verhuizing. Gebruik je overwaarde slim om de hypotheek voor je nieuwe woning te verlagen en geniet van een zorgeloze verhuizing naar je nieuwe droomplek.

Overwaarde inzetten voor een verbouwing in 2024? 

Heb je altijd al gedroomd van een grotere keuken of een duurzame upgrade voor je huis? Jouw opgebouwde overwaarde kan de sleutel zijn tot die droomverbouwing. Overweeg in 2024 om je huidige hypotheek over te sluiten naar een lagere rente en voeg de kosten voor je renovatie toe aan je nieuwe hypotheek. Dit kan resulteren in lagere maandlasten terwijl je geniet van je vernieuwde huis. Een slimme manier om je huis te transformeren zonder je financiën te belasten.

Lees ook: Kunt u de overwaarde van uw huidige woning gebruiken voor de verbouwing van uw nieuwe woning? 

De impact van de woningmarkt in 2024 op jouw keuze: verbouwen of verhuizen?

Kan de woningmarkt. in 2024 jouw beslissing beïnvloeden? Jazeker, momenteel is de huizenmarkt immers dynamischer dan ooit. Dit speelt een cruciale rol in jouw beslissing tussen verbouwen of verhuizen. Met stijgende huizenprijzen kan het verkopen van je huis zeer lucratief zijn, vooral als je naar een goedkopere of kleinere woning wilt verhuizen. Aan de andere kant kan de sterke markt betekenen dat je meer huis voor je geld krijgt als je besluit te verbouwen. Een slimme blik op de huidige trends en voorspellingen van de woningmarkt kan je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Neem hiervoor gerust contact op met een van onze adviseurs.

Duurzaamheid overwegen bij je keuze: verbouwen of verhuizen?

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend aspect in de beslissing tussen verbouwen en verhuizen. In 2024 is het niet alleen een kwestie van milieuoverwegingen, maar ook van financiële voordelen. Kies je voor verbouwen? Dan kun je investeren in energiebesparende maatregelen zoals isolatie of zonnepanelen, wat je energierekening verlaagt en je huis meer waard maakt. Ga je verhuizen? Dan heb je de kans om een energiezuiniger en duurzamer huis te kiezen. Denk groen bij je beslissing en draag bij aan een betere toekomst, terwijl je profiteert van mogelijke financiële besparingen. Ontdek hier waarom duurzaam wonen goed is voor portemonnee en milieu.

Overweeg zonnepanelen bij verhuizen of verbouwen.

50PlusHypotheek: Jouw partner in verbouwen of verhuizen in 2024

Of je nu een nieuwe start maakt of je bestaande huis een nieuwe glans geeft, bij 50PlusHypotheek staan we klaar om je te ondersteunen in 2024. Onze experts helpen je graag met persoonlijk advies over hoe je je overwaarde optimaal kunt benutten voor je verbouw- of verhuisplannen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op voor advies op maat, of doe onze scan voor inzicht in je financiële mogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat jouw volgende stap een succes wordt.

Breakpoint: xs