Meer informatie over de betekenis van onder voorbehoud
Verlaag je kosten en houdt meer geld over

Ik wil mijn maandlasten verlagen

Door de hogere energiekosten en inflatie is het leven de laatste jaren een stuk duurder geworden. Hierdoor houden veel mensen aan het einde van de maand een stuk minder geld over. Daarom is het ook niet zo gek dat je kijkt naar het verlagen van je maandelijkse lasten. Dit is namelijk één van de makkelijkste en beste manieren om aan het einde van de maand een stuk meer geld over te houden. Gelukkig zijn er genoeg opties die jou in staat stellen om je maandlasten te verlagen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

De verschillende opties om je maandlasten te verlagen

Op zoek naar een manier om aan het einde van de maand meer geld over te houden? Dat is niet zo gek. Met de hoge energiekosten en inflatie, hebben veel huishoudens te maken met een lagere koopkracht. Een manier om dit tegen te gaan, is door het verlagen van je kosten. Zoals je waarschijnlijk al raad, is het verlagen van je energiekosten een goede manier om dit te doen. Maar ook andere, minder bekende opties kan je inzetten om je kosten te verlagen. Al deze opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk je goed te oriënteren op wat er allemaal mogelijk is. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, kan je altijd een vrijblijvend gesprek aangaan met je hypotheekadviseur. Deze zal in een persoonlijk gesprek inzichtelijk maken wat de opties zijn in jouw situatie.

 • Rentestand

  Gebruik de rentestand in je voordeel

  Het kan zijn dat de huidige rente lager is dan wanneer jij je woning kocht. Maar omdat de rentestanden door marktbeweging op en neer beweegt, moeten we dat per geval bekijken. Om er zeker van te zijn dat deze stap financieel aantrekkelijk voor je is, kan je een snelle berekening op onze website doen. In enkele minuten weten wij genoeg om jou in een vrijblijvend gesprek te adviseren over de kosten en baten.

  Lees meer
 • Verhuizen

  Lagere maandlasten door te verhuizen

  Door te verhuizen naar een kleinere woning, kan je ook een kleinere hypotheek nemen. Dit is voornamelijk een optie voor personen die merken dat ze aan het einde van de maand steeds moeilijker uitkomen. Als je verhuist naar een kleinere woning, zijn niet alleen de kosten van de hypotheek een stuk lager, hetzelfde geldt ook voor je energiekosten.

  Lees meer
 • Verduurzaam

  Verduurzaam je woning

  Heb je genoeg overwaarde om een investering te doen? Dan is het verduurzamen van je woning een uitstekende optie. Hiermee zorg je niet alleen voor lagere maandlasten, maar je woning wordt ook een stuk meer waard. Bovendien zijn er verschillende subsidies van de overheid wanneer je één of meer verduurzamende maatregelen neemt.

  Lees meer
Praktische tips

Relevante blogs

Je financiële zaken zijn belangrijk, maar kunnen tegelijkertijd complex zijn. Via onze blog brengen we je praktische tips en belangrijke ontwikkelingen binnen de markt zodat je weet welke mogelijkheden er voor jouw persoonlijke situatie zijn.

Bereken in 2 minuten
Onze werkwijze: transparant en overzichtelijk

Lagere maandlasten in 5 stappen

01

Oriënteren

De eerste stap is om je huidige maandlasten goed onder de loep te nemen. Heb je onnodige, hoge kosten? Hoe kan je deze het beste verlagen? Als je bijvoorbeeld hoge energiekosten hebt, dan kan je ervoor kiezen om je woning te verduurzamen. Dit is voornamelijk een goed idee wanneer je genoeg overwaarde of geld achter de hand hebt. Heb je dit niet? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden. Verhuizen of gebruik maken van de huidige rentestand bijvoorbeeld. Kom je er zelf niet uit welke optie het meest geschikt is voor jou? Geen zorgen, in een vrijblijvend gesprek met je hypotheekadviseur kunnen we je er alles over vertellen.

02

Bereken je mogelijkheden

Zodra je op een rijtje hebt wat je kosten zijn, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende opties. Al deze opties hebben namelijk hun eigen voor- en nadelen. Als je hier ondersteuning bij nodig hebt, kan je deze stap overslaan en meteen met je hypotheekadviseur gaan zitten.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bereken in 2 minuten

Neem contact op

03

Vrijblijvend gesprek met je hypotheekadviseur

Als je nog niet met je hypotheekadviseur gesproken hebt, is dat nu de tijd om dat te doen. In deze stap ga je samen met je adviseur kijken welke optie het meest geschikt is voor jouw wensen en doelen. Je hypotheekadviseur zal op een heldere manier inzichtelijk maken wat je mogelijkheden zijn en adviseren welke optie voor jou de meeste financiële voordelen heeft.

04

Enthousiast?

Ben je tevreden over het voorstel? Dan gaan wij het proces bij de bank in werking zetten. Dit kan enige weken duren, aangezien de bank je aanvraag moet beoordelen. Natuurlijk houden wij je op de hoogte van de voortgang van dit proces.

05

Geniet van lagere maandlasten

Gefeliciteerd! De bank is akkoord en in deze stap hoef je alleen nog maar je handtekening te zetten voor je kan genieten van lagere maandlasten.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We begrijpen dat het uitzoeken van verschillende hypotheken niet altijd even makkelijk is. Zeker niet omdat elke hypotheekvorm zijn eigen voor- en nadelen heeft. Kan je wel wat hulp gebruiken? Wij staan voor je klaar in elke stap van het proces.

Laat berekening maken - 2 min
Geheel vrijblijvend
Liever contact? Neem contact op
Logo patroon

Veelgestelde vragen

Dat is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Zoals de hoogte van de overwaarde van je woning. Omdat een hypotheek altijd maatwerk is, raden we je aan om hier met je hypotheekadviseur over te praten.

Met het installeren van zonnepanelen en het isoleren van je woning bespaar je per maand het meeste geld. Om te beoordelen welke optie het meest geschikt is voor jou, moet er gekeken worden naar het beschikbare budget en de mogelijkheden. Aan de hand hiervan kan je een goede inschatting maken welke verduurzamende maatregel het beste werkt voor jou.

Breakpoint: xs