Wereldreis maken met overwaarde
Droom je ervan om meer van de wereld te zien?

Ik wil een (wereld)reis maken

Het is logisch dat je de reislust door de jaren heen flink toeneemt. Er zijn namelijk talloze nieuwe culturen te ontdekken, adembenemende landschappen te aanschouwen en spectaculaire wereldwonderen te verkennen. Zeker wanneer de (klein)kinderen steeds vaker besluiten om een verre reis te maken, kan het bij jou ook gaan kriebelen om meer van de wereld te zien. Heb je altijd al is een verre reis willen maken, maar heb je hier nog nooit de tijd of geld voor gehad? Er zijn verschillende opties die je kan inzetten om tóch deze droom in vervulling te laten gaan. Wij helpen je hier graag bij.

Eindelijk tijd voor die langverwachte droomvakantie

Het is dan zover: de kinderen zijn uit huis of oud genoeg om een langere tijd voor zichzelf te zorgen. Nu is het tijd om zelf te genieten. Wat is een betere manier om dit te doen dan een verre wereldreis maken? Verken de kustlijn en outback van Australië, leer nieuwe en fascinerende Aziatische culturen kennen of ga op safari door de ongetemde Afrikaanse Savanne. Of doe het allemaal, het is tenslotte jouw geld!

 • Bedenk

  Bedenk wat je wilt doen met je woning als je lange tijd op reis bent

  Als je besluit om enkele maanden weg te blijven, is het misschien verstandig om te gaan bedenken wat je wilt doen met je woning als je niet in Nederland bent. Je kan ervoor kiezen om je huis te verhuren in deze periode. Met de ontvangen huur kun je de doorlopende woonlasten geheel of gedeeltelijk opvangen. Dit geeft je een klein maandelijks inkomen terwijl je op wereldreis bent. Er zitten nog wel wat haken en ogen aan het verhuren van je woning als je op reis bent, dus overleg dit eerst met je hypotheekadviseur.

 • Reisverzekering

  Let op of je reisverzekering de juiste dekking heeft

  Wanneer je buiten Europa reist, is het belangrijk dat je een reisverzekering met werelddekking kiest. Let ook op welke activiteiten wél en niet worden vergoed. Sommige extreme sporten en activiteiten vallen buiten sommige verzekeringen. Denk hierbij aan activiteiten als bergbeklimmen, duiken en bungeejumpen.

 • Overwaarde

  Gebruik de overwaarde van je huis voor een lange (wereld)reis

  Heb je overwaarde in je woning opgebouwd? Dan is het een goed idee om te kijken of jouw wereldreis niet beter gefinancierd kan worden door de overwaarde van je woning in te zetten. Dit stelt je in staat je spaargeld niet aan te hoeven tasten en zorgt bovendien voor een aanzienlijk hoger budget.

Praktische tips

Relevante blogs

Je financiële zaken zijn belangrijk, maar kunnen tegelijkertijd complex zijn. Via onze blog brengen we je praktische tips en belangrijke ontwikkelingen binnen de markt zodat je weet welke mogelijkheden er voor jouw persoonlijke situatie zijn.

Bereken in 2 minuten
Onze werkwijze: transparant en overzichtelijk

Op (wereld)reis in 5 stappen

01

Oriënteren

Als eerste is het een goed idee om te bedenken waar je precies naartoe wilt en hoelang je op reis wilt gaan. Zodra je dit weet, kan je een inschatting maken van de kosten van je reis. Zodra je een ruwe schatting hebt gemaakt van de kosten en weet waar je ongeveer naartoe wilt, is het tijd om je te oriënteren op de mogelijke hypotheekvormen die beschikbaar zijn.

02

Bereken je mogelijkheden

Enig idee van de verschillende hypotheekvormen die voor jou beschikbaar zijn? Fijn! Zo niet, dan is dat ook geen probleem. Je kan eenvoudig de gratis scan op onze website invullen. Dit geeft je hypotheekadviseur handvatten om te beoordelen of we jou kunnen helpen.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bereken in 2 minuten

Neem contact op

03

Vrijblijvend gesprek met je hypotheekadviseur

In deze stap leg je aan je hypotheekadviseur uit wat je wensen zijn en doelen zijn. Je hypotheekadviseur bespreekt vervolgens samen met jou wat de mogelijkheden zijn en welke hypotheekvorm het beste bij jou past.

04

Enthousiast?

Ben je tevreden met het aanbod en de voorwaarden? Dan hoef je alleen nog maar akkoord te geven. Nadat je dit hebt gedaan, zorgen wij voor de rest.

05

De wijde wereld in!

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist te horen gekregen dat je hypotheek is goedgekeurd. Nu kan je je volledig richten op het plannen van de langverwachte reis. We wensen je heel veel plezier bij het ontdekken van de wereld.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We begrijpen dat het uitzoeken van verschillende hypotheken niet altijd even makkelijk is. Zeker niet omdat elke hypotheekvorm zijn eigen voor- en nadelen heeft. Kan je wel wat hulp gebruiken? Wij staan voor je klaar in elke stap van het proces.

Laat berekening maken - 2 min
Geheel vrijblijvend
Liever contact? Neem contact op
Logo patroon

Veelgestelde vragen

Ten eerste is het een goed idee om jezelf af te vragen wat je wilt doen met je woning als je voor lange tijd op reis gaat. Bovendien is het verstandig om ook te kijken naar het schorsen van je auto. Zo bespaar je kosten voor wegenbelasting en de verzekering. Daarnaast is het altijd een goed idee om genoeg kopieën mee te nemen van belangrijke documenten. Zoals je paspoort, rijbewijs en verzekeringspapieren.

Breakpoint: xs