Zorg en zekerheid over uw overwaarde
Er zeker van zijn dat je jouw zorgkosten kan betalen.

Ik wil zorg & zekerheid

Zodra je ouder wordt, worden bepaalde zaken ook steeds duurder. Je hebt vaker pijntjes en bent daarom vaker bij de dokter of in het ziekenhuis te vinden. Sommige mensen moeten ook bepaalde aanpassingen doen in hun huis, als ze daar willen blijven wonen tenminste. Als je niet van plan bent om te verhuizen, dan kan je de overwaarde van je huis inzetten zodat je je geen zorgen hoeft te maken of je de zorgkosten wel kan betalen.

Ontzorg jezelf door gebruik te maken van de overwaarde van je huis

Hoge kosten of financiële ongemakken kunnen zwaar op veel mensen wegen. Zeker wanneer je niet zeker bent of je wel alles kan betalen. De kosten voor het installeren van aanpassingen in huis kunnen vaak hoog uitvallen. Als je het geld niet hebt liggen, zou de volgende logische stap zijn om te kijken of je dit kan betalen met de overwaarde van je huis. Op deze manier kan je op je vertrouwde plek blijven wonen, zonder afhankelijk te zijn van anderen. Wil je weten wat voor opties er zijn? Lees dan verder.

 • Traplift

  Maak gebruik van een traplift in huis

  Dit is een goede tip die niet alleen helpt wanneer je een ongeluk hebt gehad, maar ook ongelukken voorkomt. We adviseren, zeker als je al minder goed te been bent, om aanpassingen in huis niet te lang uit te stellen. Wanneer je pas maatregelen neemt wanneer je niet meer mobiel bent of je een ongeluk hebt gehad, moeten familie en vrienden zorg voor je dragen. Dit komt niet altijd goed uit voor jou én hun. Een traplift is daarom één van de meest belangrijke en makkelijkste aanpassingen die je in huis kan uitvoeren. Dit stelt jou in staat om zonder hulp van anderen naar boven en beneden te gaan in jouw woning.

 • Verhogen

  Verhoog je zorgverzekering

  Je kan ook de overwaarde van je huis gebruiken om je zorgverzekering te verhogen voor het nieuwe jaar. Dit zal niet altijd goedkoop zijn, daarom leent de overwaarde op je huis zich hier uitstekend voor. Dit geeft jou een stuk meer zekerheid en zal uiteindelijk goedkoper zijn dan wanneer je medische zaken uit eigen zak moet betalen, omdat de verzekering te duur was.

 • Inloopdouche

  Installeer een sta-op stoel en een inloopdouche in huis bij fysieke ongemakken.

  Heb je last van je knieën, heupen of rug? Dan heb je vaak niet alleen moeite met traplopen, maar ook met blijven staan en opstaan. Bij het laatste kan een sta-op stoel je uitstekend helpen. Dit is een stoel die je helpt bij het opstaan, waardoor je nauwelijks moeite hoeft te doen om uit de stoel te komen. Een inloopdouche (met handvatten) kan soms een prijzige investering zijn, maar zorgt ervoor dat je kan douchen wanneer jij wilt en zonder hulp. Hierbij adviseren we wel om handvatten te installeren en een douchekruk te kopen.

Praktische tips

Relevante blogs

Je financiële zaken zijn belangrijk, maar kunnen tegelijkertijd complex zijn. Via onze blog brengen we je praktische tips en belangrijke ontwikkelingen binnen de markt zodat je weet welke mogelijkheden er voor jouw persoonlijke situatie zijn.

Bereken in 2 minuten
Onze werkwijze: transparant en overzichtelijk

Zorg & zekerheid in 5 stappen

01

Oriënteren

Omdat iedereen anders is, heb je ook zorg nodig die perfect aansluit op je wensen. Dit is niet anders voor je hypotheek. Het is als eerste belangrijk om vast te stellen waar je nu geld voor nodig hebt, maar ook in de toekomst. Zodra je dit op een rijtje hebt, krijg je een beter beeld van je mogelijkheden.

02

Bereken je mogelijkheden

Wanneer je een beter zicht hebt op jouw situatie, is het tijd om al je mogelijkheden te berekenen. Dit kan je gemakkelijk doen op onze website, via onze gratis scan. Dit geeft je hypotheekadviseur genoeg inzicht in jouw situatie om je een advies op maat te geven. Natuurlijk kan je deze stap ook zelf doen, zodat je voorbereid naar hypotheekadviseur gaat.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bereken in 2 minuten

Neem contact op

03

Vrijblijvend gesprek met je hypotheekadviseur

Nadat jij je wensen en doelen kenbaar hebt gemaakt, ga je in gesprek met je hypotheekadviseur. Voorafgaand aan het gesprek heeft je adviseur zich al verdiept in jouw situatie. Dit stelt jullie in staat om alle beschikbare mogelijkheden goed af te wegen en te beslissen welke stap het beste is voor jou.

04

Enthousiast?

Ben je tevreden over de gestelde voorwaarden? Zodra jij akkoord gaat, gaan wij direct voor je aan de slag. Omdat deze stap enige weken in beslag neemt, zorgen wij ervoor dat we je op de hoogte houden van de voortgang van het proces.

05

Zorg & zekerheid

Gefeliciteerd! Niet alleen jij bent tevreden met het voorgestelde aanbod, de hypotheekverstrekker is ook akkoord. Het enige wat je nu nog rest, is je handtekening zetten bij de notaris. Nadat je dit hebt gedaan, is het definitief: jij hoeft je voortaan geen zorgen meer te maken.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We begrijpen dat het uitzoeken van verschillende hypotheken niet altijd even makkelijk is. Zeker niet omdat elke hypotheekvorm zijn eigen voor- en nadelen heeft. Kan je wel wat hulp gebruiken? Wij staan voor je klaar in elke stap van het proces.

Laat berekening maken - 2 min
Geheel vrijblijvend
Liever contact? Neem contact op
Logo patroon

Veelgestelde vragen

Het merendeel van de woningen kunnen zonder problemen de meeste aanpassingen doorvoeren. Hoeveel aanpassingen je nodig hebt en kan betalen, hangt af van jouw situatie. Sommige aanpassingen zijn een stuk duurder dan andere. Daarom is het verstandig om dit bespreken in een vrijblijvend gesprek met je hypotheekadviseur.

Preventieve maatregelen zijn altijd beter dan pas reageren wanneer je niet meer mobiel bent. Als jij er zeker van bent dat jij nog een lange tijd in je huidige woning wilt blijven wonen, dan doe je er goed aan om zo snel mogelijk te doen wanneer je minder mobiel begint te worden.

Een hypotheek is altijd maatwerk. Elke situatie is weer anders. Daarom adviseren we dat je goed gaat rekenen wat jouw mogelijkheden zijn of dat je in gesprek gaat met jouw hypotheekadviseur over de mogelijkheden.

Breakpoint: xs