50-plussers doen grote aankoop
Eindelijk tijd voor die ruime camper, droomauto of motorboot.

Ik wil een grote aankoop doen

Droom je al jaren van die mooie auto, motorboot of camper en is het nu dan eindelijk tijd om die droom in vervulling te laten gaan? Je kan de overwaarde van je huis uitstekend gebruiken om jouw droomaankoop aan te schaffen. Zo hoef je niet nog jaren te wachten om te genieten van jouw droomaankoop. Ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Druk dan op de knop hieronder.

Hypotheek verhogen voor een nieuwe auto

Als je al jaren rondrijdt in dezelfde auto, is het niet zo gek dat je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een nieuwe. Hiervoor heb je verschillende opties. Je kan ervoor kiezen om je huidige hypotheek te verhogen, een lening af te sluiten of je hypotheek te geheel over te sluiten voor de aanschaf van een auto. Dit hangt allemaal af van je wensen, persoonlijke situatie en de kosten van de aankoop. Om de beste inschatting te kunnen maken, is het belangrijk dat je met je hypotheekadviseur gaat praten. Je hypotheekadviseur kan je informeren wat de beste mogelijkheden zijn in jouw situatie.

 • Auto

  De haken en ogen van het verhogen van de hypotheek voor een auto

  Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden als je van plan bent je hypotheek te verhogen voor de aanschaf van een auto of andere grote aankoop. Als eerste is het belangrijk om te weten dat je, in tegenstelling tot uitgaven voor verbouwing de betaalde rente van consumptieve bestedingen niet fiscaal kan aftrekken. Toch kan het zeer raadzaam zijn aan om deze aankopen te financieren met je hypotheek. Zeker wanneer je overwaarde op je woning hebt, zal de bank je sneller geld lenen. De bank loopt dan namelijk een klein risico. Bovendien hoef je niet aan je spaargeld te komen wanneer je besluit de financiering uit je ‘stenen’ te halen.

 • Camper

  Overwaarde van je huis opnemen voor een camper

  Veel mensen die meer tijd om handen krijgen, besluiten om die tijd te gebruiken om te reizen. Een populaire manier om te reizen is met een camper. Maar dit is vaak een dure aankoop die niet iedereen zomaar kan betalen. Daarom kan je de overwaarde van je huis ook opnemen om een camper te financieren. Zo kun je eindelijk genieten van jouw welverdiende vrije tijd.

 • Zeilboot

  Gebruik de overwaarde van je huis voor een boot

  Ook voor een motor- of zeilboot geldt, net zoals voor een auto of camper, dat je de huidige hypotheek kan verhogen of een tweede of nieuwe hypotheek kan afsluiten om deze aankoop te financieren. Dit kan een zeer aantrekkelijke manier om deze grote aankoop te financieren. Laat je vooral door je hypotheekadviseur inlichten over de mogelijkheden.

Praktische tips

Relevante blogs

Je financiële zaken zijn belangrijk, maar kunnen tegelijkertijd complex zijn. Via onze blog brengen we je praktische tips en belangrijke ontwikkelingen binnen de markt zodat je weet welke mogelijkheden er voor jouw persoonlijke situatie zijn.

Bereken in 2 minuten
Onze werkwijze: transparant en overzichtelijk

Hoe zet je de overwaarde van je huis in voor een grote aankoop?

01

Oriënteren

Waarschijnlijk heb je al een idee waar je de overwaarde van je huis voor wilt gebruiken. In veel gevallen is het zo dat de wens voor een auto, camper of zeilboot eerst komt en daarna pas de oriëntatie. Toch is het heel belangrijk om deze fase niet over te slaan. Er zijn namelijk verschillende opties om de aankoop te financieren. Al deze opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Wil je direct meer weten over wat deze inhouden? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan met je hypotheekadviseur.

02

Bereken je mogelijkheden

Heb je een goed idee van wat er mogelijk is en wat je wensen zijn? Dan is het tijd om hier een berekeningen van te maken. In deze fase kijk je voornamelijk naar de haalbaarheid van je wensen en hoe je deze precies gaat bereiken. Als je de gratis scan op onze website gebruikt, kunnen wij je hier gemakkelijk en vrijblijvend bij helpen.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bereken in 2 minuten

Neem contact op

03

Vrijblijvend gesprek met je hypotheekadviseur

Na het invullen van de gratis scan op onze website, is het tijd om met je hypotheekadviseur te praten. Wij zijn volledig onafhankelijk en werken samen met alle grote banken. Dit zorgt ervoor dat we je altijd een eerlijk voorstel kunnen doen.

04

Enthousiast?

Ben je tevreden met het voorstel? Dan is het tijd voor de volgende stap in het proces. Als jij het akkoord geeft, gaan wij direct voor je aan de gang. In deze fase zal de bank je aanvraag beoordelen en toetsen op haalbaarheid.

05

Geniet van jouw nieuwe droomaankoop

Gefeliciteerd! Nu rest je nog maar één ding: het tekenen van de hypotheekovereenkomst. Hierna kan je het vrijgemaakte kapitaal gebruiken om die camper, auto, zeilboot of andere droomaankoop te doen.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We begrijpen dat het uitzoeken van verschillende hypotheken niet altijd even makkelijk is. Zeker niet omdat elke hypotheekvorm zijn eigen voor- en nadelen heeft. Kan je wel wat hulp gebruiken? Wij staan voor je klaar in elke stap van het proces.

Laat berekening maken - 2 min
Geheel vrijblijvend
Liever contact? Neem contact op
Logo patroon

Veelgestelde vragen

Wanneer je besluit om je hypotheek in te zetten om een grote aankoop te doen, is de hypotheekrente niet aftrekbaar. Toch is het verstandig om deze aankoop te financieren met een hypotheek. De rente die je betaald over een hypotheek is namelijk een stuk lager dan over een lening of doorlopend krediet.

Breakpoint: xs