verhuizen
Op zoek naar je nieuwe droomhuis.

Ik wil verhuizen

In de huidige huizenmarkt is een stuk meer mogelijk dan een paar jaar geleden. De huizenprijzen lijken gepiekt te hebben en er lijkt steeds meer betaalbaar aanbod op de huizenmarkt te komen. Hierdoor gaan er steeds meer mensen op zoek naar hun nieuwe droomhuis. Maar bij deze zoektocht zal je tegen verschillende, complexe financiële zaken aanlopen. Hoe zit het bijvoorbeeld met je hypotheek en de overwaarde van je huis? Wij helpen en adviseren je hier graag bij.

Verhuizen: ook voor 50-plussers

Veel 50-plussers denken dat ze niet meer de financiële mogelijkheden hebben om te verhuizen naar een nieuwe woning. Behalve als het een kleinere woning is dan. Wij zien juist dat er veel mogelijkheden liggen voor 50-plussers om te verhuizen naar de woning van je keuze. Zeker wanneer je jouw huidige woning jaren geleden hebt gekocht, is de kans heel groot dat je een flinke overwaarde op je huis hebt.

Door de overwaarde van je huis te gebruiken, zou je misschien wel een stuk comfortabeler kunnen leven dan je nu doet. Of dit ook daadwerkelijk mogelijk is, hangt af van jouw situatie. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. We adviseren je graag over je mogelijkheden.

 • Bereken

  Bereken je mogelijkheden om te verhuizen

  Wanneer je kijkt naar een nieuwe woning, is de eerste vraag natuurlijk altijd: “hoeveel budget heb ik?” Om hier een goede berekening van te maken, is het belangrijk dat je meer dingen in overweging neemt dan je spaarrekening. Als je de scan uitvoert op onze website, dan hebben wij genoeg informatie om je te voorzien van een passend advies.

  Lees meer
 • Verhuizen of verbouwen

  Verhuizen of verbouwen?

  Misschien kom je er in de zoektocht naar een nieuwe woning achter dat je tóch liever in je huidige woning wilt blijven. Als dat het geval is, kan je het beste de mogelijkheden bekijken om je huis te verbouwen. Een nieuwe keuken, tuin of make-over van je huiskamer kan je woning een compleet nieuwe uitstraling en gevoel geven. Maar je behoudt tegelijkertijd toch de charme en vertrouwdheid van je eigen huis.

  Lees meer
 • Verduurzaam

  Koop een zuinige woning of verduurzaam de woning

  Door de hoge energiekosten van de laatste maanden, adviseren wij je om rekening te houden met hoe duurzaam je woning is. Dit kan je namelijk per maand flink wat geld schelen. Maar we begrijpen ook dat je niet altijd kan kiezen voor een zuinige woning. In dat geval kan het lonen om te kijken of je nog budget over hebt voor verduurzamende maatregelen. Als je besluit je woning te verduurzamen, kan je meer lenen. Daarnaast stelt de overheid ook verschillende subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van woningen.

  Lees meer
Praktische tips

Relevante blogs

Je financiële zaken zijn belangrijk, maar kunnen tegelijkertijd complex zijn. Via onze blog brengen we je praktische tips en belangrijke ontwikkelingen binnen de markt zodat je weet welke mogelijkheden er voor jouw persoonlijke situatie zijn.

Bereken in 2 minuten
Onze werkwijze: transparant en overzichtelijk

Een hypotheek (met wellicht een overbruggingshypotheek) voor je verhuizing in 5 stappen

01

Oriënteren

Het eerste wat je waarschijnlijk gedaan hebt, is kijken naar verschillende huizen waar je eventueel zou willen wonen. Hoewel dit natuurlijk het belangrijkste is, is het ook belangrijk om de andere aspecten niet te vergeten. Dan doelen we voornamelijk op de financiële aspecten. Hoeveel overwaarde heb je op je woning? Hoe hoog worden je nieuwe maandlasten? Kan je dit nog wel betalen als je met pensioen bent? Als je hulp nodig hebt bij het financiële gedeelte van je oriëntatie, dan kan je contact opnemen met je hypotheekadviseur. Onze hypotheekadviseurs staan klaar om je te helpen bij al je vragen.

02

Bereken je mogelijkheden

Wanneer je de zaken op een rijtje hebt gezet, is het tijd om je mogelijkheden te berekenen. Je kan dit doen door zelf aan het rekenen te gaan, maar een veel makkelijkere manier is om de gratis scan op onze website te doen. Dit kost je niet meer dan 5 minuten en geeft bovendien je hypotheekadviseur de nodige informatie om je te voorzien van een advies op maat.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bereken in 2 minuten

Neem contact op

03

Vrijblijvend gesprek met je hypotheekadviseur

Als je nog geen gesprek bent aangegaan met je hypotheekadviseur, is het in deze stap tijd om dat te doen. Alle vragen of wensen die je hebt, kun je in een vrijblijvend gesprek kenbaar maken aan je hypotheekadviseur. Je hypotheekadviseur zal vervolgens samen met jou bekijken wat de beste opties zijn voor jou.

04

Enthousiast?

Heb je de juiste woning en hypotheekvorm gevonden die past bij je wensen? Mooi! Dan hoef je alleen nog maar je akkoord te geven aan je hypotheekadviseur. Wij gaan na jouw akkoord direct voor je aan de slag om jouw wens in vervulling te laten gaan. Dit proces duurt doorgaans enkele weken, maar we houden je op de hoogte van de voortgang.

05

Klaar om te verhuizen!

Het is gelukt: je kan verhuizen! Het enige wat je nu nog scheidt van een nieuwe woning is een handtekening bij de notaris en het inpakken van de verhuisdozen. Wij wensen je veel succes bij deze nieuwe stap in je leven en staan altijd voor je klaar wanneer je nog vragen hebt over je hypotheek.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We begrijpen dat het uitzoeken van verschillende hypotheken niet altijd even makkelijk is. Zeker niet omdat elke hypotheekvorm zijn eigen voor- en nadelen heeft. Kan je wel wat hulp gebruiken? Wij staan voor je klaar in elke stap van het proces.

Laat berekening maken - 2 min
Geheel vrijblijvend
Liever contact? Neem contact op
Logo patroon

Veelgestelde vragen

De term “meeneemhypotheek” is geen aparte hypotheekvorm. Het wordt als term gebruikt om je huidige hypotheek aan te duiden wanneer je deze meeneemt naar een nieuwe woning. Of het verstandig is om je eigen hypotheek mee te nemen, hangt af van je huidige rente en schuld. Mocht je niet weten of dit ook voor jou geldt, neem dan contact op met je hypotheekadviseur. Deze kan je het beste adviseren over wat het beste is in jouw situatie.

De verhuisregeling houdt in dat je jouw huidige hypotheekvorm en/of rente kan meeverhuizen naar je nieuwe woning. Als je een nieuwe woning koopt, dan kan je de verhuisregeling gebruiken om te profiteren als de rentestand lager was toen je jouw vorige hypotheek afsloot. Hier zitten wel enige voorwaarden aan verbonden. Neem contact op met je hypotheekadviseur voor een advies op maat.

De meeste hypotheekvormen kunnen boetevrij afgelost worden als je besluit je woning te verkopen. Dit is echter niet altijd het geval. Of dit voor jou geldt, vind je in je huidige hypotheekvoorwaarden.

Breakpoint: xs