verbouwen
Gebruik de overwaarde van je huis voor een verbouwing van je tuin of keuken.

Ik wil mijn woning verbouwen

Wil je niet verhuizen naar een nieuwe woning, maar juist je huidige woning verbouwen? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Zo kan je je huidige hypotheek verhogen, kiezen voor consumptief krediet, of een tweede of nieuwe hypotheek afsluiten. Hierbij word je meestal getest getoetst op inkomen en leeftijd. Toch is er vaak iets mogelijk, zelfs als je wat ouder bent of een lager inkomen hebt. Benieuwd naar wat er mogelijk is in jouw situatie? Wij kennen de mogelijkheden waarbij senioren juist ruimer dus meer kunnen lenen.

Gebruik de overwaarde voor je tuin of keuken

Een veelgebruikte manier om de overwaarde van je huis te gebruiken, is om het in te zetten bij een verbouwing van de tuin of keuken. Dit zijn belangrijke plekken in huis waar je veel tijd doorbrengt. Vooral de overwaarde gebruiken voor de tuin is een populaire keuze, aangezien je in de zomer hier veel tijd spendeert. Als het mooi weer is dan. Een verbouwing van de tuin kan je huis een totaal nieuw gevoel geven met de vertrouwdheid van je eigen, oude huis. De hypotheek verhogen voor de keuken is ook erg populair.

 • Tuin

  De overwaarde van je huis gebruiken voor de tuin

  Steeds meer mensen kiezen er voor om de overwaarde van hun huis te gebruiken voor de tuin. Dit heeft ook te maken met de overspannen huizenmarkt van de laatste jaren. Hierdoor is het een stuk aantrekkelijker geworden om je huis te verbouwen in plaats van te verhuizen.

 • Keuken

  De overwaarde van je huis gebruiken voor een nieuwe keuken

  Een andere veel gekozen optie is om de overwaarde van je huis te gebruiken voor een nieuwe keuken. Zeker wanneer je al een tijdje in je huidige woning woont, is de kans groot dat je keuken verouderd is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de overwaarde van je huis te gebruiken voor een keuken. Je kan er ook voor kiezen om tegelijkertijd je huis te verduurzamen, wat weer resulteert in lagere energiekosten.

 • Verduurzaam

  Je huis verbouwen en verduurzamen

  De verbouwing van je huis is de uitgelezen mogelijkheid om ook te denken aan een verduurzaming van je woning. Naast dat je hier verschillende subsidies van de overheid voor kan ontvangen, leidt het ook nog is tot lagere energiekosten. Hierdoor houd je aan het einde van de maand een stuk meer geld over. Bovendien stijgt je huis in waarde als je het laat verduurzamen. Daarnaast kan de rente van deze lening ook fiscaal aftrekbaar zijn onder bepaalde voorwaarden. De belangrijkste hiervan is dat de lening in tenminste 30 jaar annuïtair (of lineair) wordt afgelost.

Praktische tips

Relevante blogs

Je financiële zaken zijn belangrijk, maar kunnen tegelijkertijd complex zijn. Via onze blog brengen we je praktische tips en belangrijke ontwikkelingen binnen de markt zodat je weet welke mogelijkheden er voor jouw persoonlijke situatie zijn.

Bereken in 2 minuten
Onze werkwijze: transparant en overzichtelijk

Zo zet je de overwaarde van je huis in voor een verbouwing

01

Oriënteren

Voor je het proces van een verbouwing ingaat, is het verstandig om jezelf eerst bepaalde dingen af te vragen. Hoeveel overwaarde heb je bijvoorbeeld? Wat wil je verbouwen en hoeveel kost de verbouwing? Hoe groot is de kans dat je stuit op onvoorziene kosten? Hou ouder je woning is, hoe groter die kans is. Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die je moet beantwoorden zodat je kan berekenen wat er mogelijk is.

02

Bereken je mogelijkheden

Nadat je jouw wensen op een rijtje hebt gezet, is het tijd om een berekening te maken van wat er mogelijk is. Dit doe je het snelste en gemakkelijkste via de scan op onze website. Binnen enkele minuten heb je de scan ingevuld en hebben onze je hypotheekadviseur een idee van jouw situatie en wensen.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bereken in 2 minuten

Neem contact op

03

Vrijblijvend gesprek met je hypotheekadviseur

Nadat je de scan hebt gedaan, is het tijd voor een vrijblijvend gesprek met je hypotheekadviseur. In dit gesprek kan je persoonlijk aan je hypotheekadviseur uitleggen wat je wensen en doelen zijn. Vervolgens zal je adviseur samen met je gaan kijken of dit haalbaar is en wat het beste past bij jouw situatie.

04

Enthousiast?

Ben je enthousiast geworden van het gesprek met je hypotheekadviseur? Mooi! Dan is het tijd om akkoord te geven en gaan wij voor je aan de slag. We houden je natuurlijk op de hoogte van de voortgang van dit proces.

05

Geniet van je nieuwe woning en/of keuken

De champagne kan koud gezet worden: het enige wat je nu nog rest is de handtekening zetten bij de notaris en hierna kan je je volledig richten op de verbouwing van je huis!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We begrijpen dat het uitzoeken van verschillende hypotheken niet altijd even makkelijk is. Zeker niet omdat elke hypotheekvorm zijn eigen voor- en nadelen heeft. Kan je wel wat hulp gebruiken? Wij staan voor je klaar in elke stap van het proces.

Laat berekening maken - 2 min
Geheel vrijblijvend
Liever contact? Neem contact op
Logo patroon

Veelgestelde vragen

Dat hangt af van een paar zaken. De bank zal altijd bij een lening of hypotheek kijken naar je inkomen. Deze moet voldoende zijn om de nieuwe maandlasten te dragen. Bovendien zul je waarschijnlijk ook je verbouwplannen moeten overleggen aan de bank. Deze zaken zullen allemaal meespelen in de uiteindelijke beoordeling. Onze adviseurs weten de wegen te bewandelen waardoor je in bepaalde gevallen meer kunt lenen met hetzelfde inkomen. Wij kennen het juiste loket waar meer geleend kan worden.

Bij het verduurzamen van je woning heb je de mogelijkheid om nog eens 6% extra van de van je woning te lenen op basis van de marktwaarde van je woning. En bij veel banken kun je zonder toetsing op het inkomen € 9000 bijlenen. Dit komt dus bovenop de lening die je wel kunt krijgen op je inkomen.

Je huis verbouwen of verduurzamen is niet de enige manier om je overwaarde te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld ook geld schenken aan de (klein)kinderen, eindelijk die droomauto kopen of eerder met pensioen gaan. Wij adviseren je graag over alle mogelijkheden.

Breakpoint: xs