Hypotheekadviseur adviseert over overwaarde
Geniet van een ruimer pensioen.

Ik wil mijn pensioen aanvullen

Als je jouw woning een tijd geleden gekocht hebt, is de kans groot dat je een mooie overwaarde hebt opgebouwd. We spreken van overwaarde wanneer de waarde van je huis hoger is dan je hypotheek. Je kunt deze overwaarde op verschillende manieren gebruiken. Het geld wat vrijkomt kan je gebruiken om je pensioen aan te vullen of misschien zelfs om eerder met pensioen te gaan.

Overwaarde van je huis opnemen

Omdat de huizenprijzen de laatste jaren flink zijn gestegen, is het opnemen van de overwaarde van je huis een stuk populairder geworden. Je kunt de overwaarde van je huis op verschillende manieren benutten. Wat je er precies mee doet, hangt geheel af van je plannen.

Een populaire manier is om deze overwaarde in te zetten, is om het te gebruiken als een aanvulling op je pensioen. Dit biedt jou de kans om extra te genieten van je oude dag. Natuurlijk bepaal je helemaal zelf hoe jij de overwaarde van je huis wilt opnemen. In een vrijblijvend gesprek met je hypotheekadviseur kun je jouw wensen op je gemak uitleggen. Je hypotheekadviseur zal vervolgens samen met jou bepalen wat de beste opties zijn in jouw situatie.

 • Aflossingsvrije hypotheek

  Je pensioen aanvullen met een aflossingsvrije hypotheek

  Als je genoeg overwaarde en/of spaargeld hebt, is dit een hele interessante optie om je pensioen een extra impuls te geven. Let wel op dat je maar 50% van de woningwaarde mag financieren door middel van deze hypotheekvorm. Het resterende bedrag kun je financieren met een andere hypotheekvorm.

  Lees meer
 • Overwaarde hypotheek

  Je pensioen aanvullen met een overwaarde hypotheek

  Als jij de overwaarde van je huis wilt gebruiken voor het aanvullen van je pensioen, is het afsluiten van een overwaarde hypotheek een serieuze optie. Dit is vooral een goede optie wanneer je een laag inkomen hebt, zoals een AOW-uitkering. Bij de overwaarde hypotheek kan ook gekozen worden om het bedrag in één keer uit te laten betalen of per maand. Verschil met de andere hypotheekvormen is dat er nauwelijks getoetst wordt op inkomen of leeftijd. Deze hypotheekvorm kent wel een relatief hoge rentepercentage. Daarom is het soms verstandig om te kijken of er voordeligere opties beschikbaar zijn in jouw situatie.

  Lees meer
 • Annuïteitenhypotheek

  Je pensioen aanvullen met een annuïteitenhypotheek

  Een annuïteitenhypotheek is één van de meest gekozen hypotheekvormen onder starters en doorstromers. Deze hypotheekvorm wordt minder gekozen in het geval van 50plussers, omdat de wens tot aflossen er niet tot nauwelijks is.

  Lees meer
Praktische tips

Laatste blogs

Je financiële zaken zijn belangrijk, maar kunnen tegelijkertijd complex zijn. Via onze blog brengen we je praktische tips en belangrijke ontwikkelingen binnen de markt zodat je weet welke mogelijkheden er voor jouw persoonlijke situatie zijn.

Bereken in 2 minuten
Onze werkwijze: transparant en overzichtelijk

Het aanvullen van je AOW of pensioen in 5 stappen

01

Oriënteren

Omdat er veel hypotheekvormen zijn voor het aanvullen van je pensioen, is het belangrijk dat je je eerst oriënteert. Dit kan betekenen dat je je gaat bedenken waar je de aanvulling voor wilt gebruiken of wat de mogelijkheden zijn. Op onze website kan je veel informatie vinden over de mogelijkheden. Praat je toch liever met je hypotheekadviseur? Wij helpen je graag bij al je vragen.

02

Bereken je mogelijkheden

De volgende stap is het berekenen van je mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld genoeg overwaarde in je huis zitten om een hypotheek af te sluiten? Hoeveel aanvulling op je pensioen kan je ontvangen? Dit zijn enkele vragen die je in deze stap kan berekenen. Als je de gratis scan uitvoert, kunnen wij je hier gemakkelijk bij helpen.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bereken in 2 minuten

Neem contact op

03

Vrijblijvend gesprek met je hypotheekadviseur

Zodra je een beeld heb bij je wensen en welke hypotheekvorm het meest geschikt is voor jou, is het tijd om met je hypotheekadviseur te praten. Onze adviseurs dragen het keurmerk ‘Erkend Financieel Adviseur’ van SEH (stichting Erkend Hypotheekadviseur). Hierdoor kunnen wij een eerlijke inschatting maken over welke hypotheekvorm het beste past bij jouw situatie.

04

Enthousiast?

Fijn! Als je tevreden bent over de voorwaarden, gaan wij voor je aan de slag. Dit proces kan enige weken duren. Ondertussen kan jij je alvast richten op wat je met de extra financiële ruimte wilt doen.

05

Geniet van de aanvulling op je pensioen

Gefeliciteerd! Zodra je getekend hebt, kan je direct genieten van een ruimer pensioen. Je kan ervoor kiezen om dit in één keer of maandelijks uit te laten betalen, afhankelijk van de hypotheekvorm die je gekozen hebt. De enige zorgen die je nu nog hebt, is afvragen waar je dit geld aan wilt uitgeven.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We begrijpen dat het uitzoeken van verschillende hypotheken niet altijd even makkelijk is. Zeker niet omdat elke hypotheekvorm zijn eigen voor- en nadelen heeft. Kan je wel wat hulp gebruiken? Wij staan voor je klaar in elke stap van het proces.

Laat berekening maken - 2 min
Geheel vrijblijvend
Liever contact? Neem contact op
Logo patroon

Veelgestelde vragen

Dat is geheel afhankelijk van je wensen. Als je tijdens je oude dag graag wat meer financiële ruimte wilt hebben, dan is de overwaarde van je huis gebruiken één van de beste opties om dit te doen.

Hier zijn verschillende opties voor. Je kan bijvoorbeeld zelf uitrekenen hoe hoog je hypotheekschuld is en wat de marktwaarde van je huis is. Het verschil hiertussen kan je inzetten als aanvulling op je pensioen. Op zoek naar een snellere en makkelijkere manier om dit te doen? Maak dan gebruik van onze gratis scan.

Het verzilveren van de overwaarde van je huis is een veel gebruikte vorm van pensioenaanvulling, maar er zijn meer manieren om dit te doen. Je kan hierbij denken aan werken naast je pensioen, beleggen of je huidige (woon)lasten te verlagen.

Breakpoint: xs