Overwaarde huis gebruiken voor pensioen
Overwaarde
2 min

Pensioen aanvullen? Gebruik de overwaarde van uw huis!

Onderwerpen

Heeft u een huis met overwaarde? En wilt u dit geld graag ‘uit de stenen halen’ voor een aanvulling van uw pensioen? Een goede keuze als u het ons vraagt want de huizenprijzen zijn nog altijd hoger dan ooit. Dit zal u tevens een gevoel van rust en vrijheid opleveren. Zo kunt u zorgeloos genieten van de mooie jaren die in het verschiet liggen. Maar uw overwaarde huis gebruiken voor pensioen, is dat eigenlijk wel mogelijk? Jazeker! In dit blog leggen wij u  graag uit hoe u uw overwaarde huis kan gebruiken voor uw pensioen. 

Wat is overwaarde gebruiken voor pensioen? 

Bent u een 50-plusser en al met pensioen? Of gaat u binnenkort met pensioen? Dan is de kans vrij groot dat u overwaarde op uw woning heeft. De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren namelijk heel erg gestegen. Dus stel: u heeft 20 jaar geleden een huis gekocht, dan is dit huis nu véél meer waard. Bovendien is uw overwaarde op uw woning de afgelopen jaren alleen nog maar opgelopen omdat u waarschijnlijk heeft afgelost op uw hypotheek. Dit geld kunt u opnemen. Als u deze overwaarde opneemt kunt u het bijvoorbeeld gebruiken voor uw pensioen. 

Heeft u overwaarde op uw woning? Dan kunnen wij van 50PlusHypotheek ervoor zorgen dat deze waarde voor u uit de stenen wordt gehaald. Neem daarom contact met ons op. Zo kunt u gaan genieten van uw pensioen. 

Hoe kunt u uw overwaarde gebruiken voor uw pensioen? 

Bent u blij met uw huidige woning? En wilt u dus niet te hoeven verhuizen voor het opnemen van uw overwaarde? Dan bent u niet de enige. Steeds vaker willen mensen kiezen voor deze optie. Gelukkig is dat vaak geen probleem. Bent u benieuwd hoe u uw overwaarde kan gebruiken voor het aanvullen van uw pensioen? Bekijk dan eens het onderstaande rekenvoorbeeld:

Stel: u bezit een woning met een hypotheekschuld van €150.000. De huidige waarde van deze woning betreft €300.000. Dan heeft u een overwaarde van €150.000. 

Dit rekenvoorbeeld schetst een situatie waarin u dus €150.000 overwaarde zou hebben. Deze overwaarde kunt u gebruiken voor uw pensioen met een extra aflossingsvrije hypotheek of een krediethypotheek. U leest het goed; hiermee kunt u dus écht extra inkomen creëren.

Wist u dat er naast een aanvulling van uw pensioen, meerdere mogelijkheden zijn om uw overwaarde aan te verzilveren? Heeft u al wel eens gedacht aan uw overwaarde gebruiken voor een nieuwe keuken? Het is raadzaam om al uw opties samen met een hypotheekadviseur van 50PlusHypotheek onder de loep te nemen. Ook kunt u een kijkje nemen op deze pagina. 

[cp_popup display=”inline” style_id=”6813″ step_id = “1”][/cp_popup]

Een overwaarde hypotheek afsluiten 

Heeft u extra inkomen nodig en wilt u daarom uw overwaarde verzilveren? Ook dat is mogelijk. Hiervoor dient u een zogeheten overwaarde hypotheek af te sluiten. De rente over de opgenomen overwaarde wordt opgeteld bij uw resterende hypotheekschuld. Kiest u voor deze optie? Dan blijven uw maandlasten gelijk. Een overwaarde hypotheek is dus niet hetzelfde als een aflossingsvrije hypotheek, waarbij u wel rente betaalt. Toch zou u deze mogelijkheid wel kunnen zijn als een aanvulling op uw pensioen door gebruik te maken van uw overwaarde. 

Let op: een overwaarde hypotheek afsluiten is alleen een optie als u en uw partner al de AOW leeftijd hebben bereikt. Bent u benieuwd of u en uw partner al de AOW leeftijd hebben bereikt? Daar hebben wij ook een antwoord op. Lees het hier!  

Ga voor de opeethypotheek

Uw pensioen aanvullen met overwaarde? Dan kunt u ook gaan voor een opeethypotheek. Dit behoort tot uw opties als u al een AOW-uitkering heeft en daardoor te weinig inkomen heeft om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. 

50PlusHypotheek, uw specialist op het gebied van overwaarde! 

Denkt u dat u overwaarde heeft op uw woning? En wilt u dit geld nu alvast hebben als aanvulling op uw pensioen? Dat snappen wij! Zo heeft u een lekker extra zakcentje achter de hand om van uw welverdiende pensioen te kunnen genieten. Dus wilt u weten wat 50PlusHypotheek voor u kan betekenen aangaande de overwaarde van uw huis gebruiken voor uw pensioen? Neem contact met ons op, kom in actie! Wij adviseren u graag.

Breakpoint: xs