Overwaarde
2 min

Overwaarde huis gebruiken voor een keuken, interessant?

Onderwerpen

Uw keuken is toe aan een metamorfose. Blijft u er nog even over dromen of gaat u actie ondernemen? En waarvan wilt u deze keuken gaan financieren? Er hangt immers een behoorlijk prijskaartje aan. Dit kunt u natuurlijk doen met uw spaargeld, maar er is ook nog een andere manier. De huizenprijzen zitten al sinds 2013 in de lift, als gevolg daarvan heeft u waarschijnlijk een flinke overwaarde op uw woning. Heeft u uzelf wel eens afgevraagd of u de overwaarde van uw huis kan gebruiken voor een nieuwe keuken? Daar hebben wij het antwoord op: JA! U kunt overwaarde huis gebruiken voor een keuken! 

Overwaarde huis gebruiken voor keuken, verstandig? 

Wij horen u denken: de overwaarde van mijn huis opnemen voor een keuken, is dat wel een verstandige keuze? Ons antwoord hierop is wederom een volmondige ‘JA ‘ Mits u uzelf natuurlijk goed laat adviseren door een hypotheekadviseur van 50PlusHypotheek. Wij maken u graag enthousiast om werk te maken van uw nieuwe keuken plannen. Daarom hebben wij een aantal voordelen van de overwaarde van uw huis gebruiken voor een keuken op een rijtje gezet: 

Er komt veel budget vrij waardoor u meer mogelijkheden krijgt;

Uw spaargeld blijft onaangeraakt. Zo heeft u altijd nog een buffer voor eventuele noodgevallen;

De rente is nog altijd historisch laag. Daarom profiteert u ook van lage rente en daarmee lage maandlasten;

De rente is fiscaal aftrekbaar. Meer weten? Lees dan verder!  

Je overwaarde gebruiken voor het kopen van een nieuwe keuken is niet zomaar gebeurd. Gelukkig staat 50PlusHypotheek u hierin graag bij met advies. Neem contact met ons op en ontdek uw opties. 

Is de rente over de lening voor de nieuwe keuken aftrekbaar? 

Veelal krijgen wij de vraag of de rente over de lening voor de nieuwe keuken fiscaal aftrekbaar is. Goed nieuws: ook hierop is het antwoord ‘Ja’. Het maakt daarbij niet uit of u uw overwaarde incasseert middels een hypotheek of middels een consumptief krediet. 

Benieuwd waar je de overwaarde van uw woning nog meer voor kan gebruiken? Lees dan eens onze blog Wat te doen met uw overwaarde? 

Hoe kan ik mijn overwaarde gebruiken voor een keuken? 

U moet beginnen bij het begin: heeft u een overwaarde en wat is de waarde hiervan? U heeft een overwaarde op uw huis zodra de waarde van uw huis meer is dan de hoogte van uw hypotheek. Er is in dit geval een positief verschil tussen de resterende hypotheekschuld en de eventuele verkoopprijs van uw woning. Dit is echter geen bedrag dat u zomaar uitgekeerd kan krijgen. Hiervoor dient u eerst uw overwaarde te verzilveren. Dit kan u doen door bijvoorbeeld door uw hypotheek te verhogen of een extra hypotheek af te sluiten op uw woning. Ook verhuizen behoort tot een van uw opties. Zodra u dit gedaan heeft is het bedrag van de overwaarde voor u beschikbaar en mag u zelf beslissen wat u er mee gaat doen. De overwaarde van uw huis gebruiken voor een nieuwe keuken behoort ook zeker tot uw mogelijkheden. 

Wil je weten wat verder belangrijk is om uw overwaarde te verzilveren? 50PlusHypotheek zet dit graag voor jou op een rijtje. Neem daarom contact met ons op. 

Kook jij binnenkort in je nieuwe keuken? 

Waar wacht je nog op? Zet uw droom om in een concreet plan. Heeft u nog meer vragen over uw overwaarde van uw huis gebruiken voor een keuken? Wij kunnen u vertellen wat uw mogelijkheden zijn. Hoe en óf u uw overwaarde kunt gebruiken is tevens afhankelijk van uw hypotheek en persoonlijke situatie. Neem daarom gerust contact met ons op, dan zullen wij samen met u bespreken wat uw mogelijkheden zijn. Ook zullen wij u vertellen wat uw financiële ruimte is. 

Breakpoint: xs