Wat is uw doel wat betreft overwaarde?
Mijn doel

Wat zijn jouw plannen?

Wij helpen je bij het creëren van je doelen en plannen. Wat je leeftijd ook is. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wat zijn jouw plannen?

Mijn woning verbouwen

Ik wil mijn woning verbouwen

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor om hun woning te verbouwen. Door de gestegen huizenprijzen is het kopen van een woning namelijk steeds duurder, terwijl dit ook betekent dat huidige huiseigenaren gebruik kunnen maken van een hogere overwaarde. We helpen je graag bij het maken van de beste keuze in jouw situatie.

Pensioen aanvullen icoon

Ik wil mijn pensioen aanvullen

Als je met pensioen gaat, wil je dit zo comfortabel mogelijk doen. Daarom kan je de overwaarde van je woning gebruiken om je pensioenbedrag aan te vullen. Zo kan je maandelijks een stuk meer uitgeven of een paar keer per jaar extra op vakantie.

zorg en zekerheid icoon

Ik wil zorg & zekerheid

Zodra je ouder wordt, zijn alle dingen niet altijd meer zo vanzelfsprekend als ze ooit waren. Zeker wanneer je minder mobiel wordt, kan dit gevolgen hebben voor je woonsituatie. Gelukkig zijn er verschillende opties voor om, ondanks de ongemakken, toch een onbezorgd leven te leiden.

Verduurzaming
verduurzaming icoon

Ik wil mijn woning verduurzamen

Het verduurzamen van je woning heeft twee hele grote voordelen: het is goed voor het klimaat en je bespaart maandelijks geld. Bovendien zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van je huis. Alle verduurzamingen hebben hun eigen voor- en nadelen. Laat je daarom adviseren door je hypotheekadviseur over wat de meest rendabele optie voor jou is.

Andere doelen

verduurzaming icoon

Ik wil mijn woning verduurzamen

Schenking icoon

Ik wil geld schenken aan mijn (klein)kinderen

Wereldreis maken

Ik wil een (wereld)reis maken

Mijn maandlasten verlagen

Ik wil mijn maandlasten verlagen

Verhuizen

Ik wil verhuizen

Grote aankoop doen

Ik wil een grote aankoop doen

energielasten icoon

Ik wil mijn energielasten verlagen

Logo patroon

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We begrijpen dat het uitzoeken van verschillende hypotheken niet altijd even makkelijk is. Zeker niet omdat elke hypotheekvorm zijn eigen voor- en nadelen heeft. Kan je wel wat hulp gebruiken? Wij staan voor je klaar in elke stap van het proces.

Laat berekening maken - 2 min
Geheel vrijblijvend
Liever contact? Neem contact op
Logo patroon
Alles wat je moet weten

Overwaarde huis opnemen

Veel 50-plussers hebben een hoge overwaarde op hun huis doordat de huizenprijzen de afgelopen jaren flink zijn gestegen en doordat zij vaak een lage hypotheek hebben. Maar aan dit geld heb je niets als het alleen in de ‘stenen’ zit. Je bent als het ware ‘steenrijk’. De manier om van dit kapitaal te genieten, is om de overwaarde van je huis op te nemen.

Er zijn verschillende manieren en hypotheekvormen hoe je hier gebruik van kan maken. Daarnaast heb je natuurlijk ook verschillende wensen en doelen. Voor het ene doel, zoals verduurzamen, kan je een hogere hypotheek ontvangen dan wanneer je bijvoorbeeld een auto of camper koopt. Al deze zaken zijn belangrijk om in overweging te houden wanneer jij de overwaarde van je huis wil opnemen. 

Hoe kan je de overwaarde van je huis opnemen?

Je kan dus de overwaarde van je huis op verschillende manieren opnemen. Je kan ervoor kiezen om je huidige hypotheek over te sluiten, een nieuwe hypotheek af te sluiten of om je huidige hypotheek te verhogen. Welke het beste past bij jou, is afhankelijk van veel verschillende factoren. Daarom is het belangrijk om met je hypotheekadviseur in gesprek te gaan. Je hypotheekadviseur heeft namelijk ruime kennis van zaken en zal zich volledig verdiepen in jouw situatie. Vervolgens zal je een advies op maat ontvangen.

Wat zijn de voor- en nadelen van het opnemen van de overwaarde van mijn huis?

Zoals elke grote financiële beslissing, heeft ook het opnemen van de overwaarde van je huis zijn voor- en nadelen. Zeker wanneer je niet thuis bent in de wereld van hypotheken, kan dit als overweldigend worden ervaren. Er zijn namelijk verschillende hypotheekvormen beschikbaar en er is niet één goede of foute hypotheekvorm. Het hangt altijd af van verschillende factoren, zoals:

  • Leeftijd
  • Inkomen
  • Hoogte van de overwaarde
  • Resterende hypotheekschuld
  • Waar je de overwaarde voor wilt gebruiken

Zoals je ziet zijn dit flink wat aspecten die overwogen moeten worden voor je kan beslissen hoe jij de overwaarde van je huis wilt opnemen. Het opnemen van de overwaarde van je huis is niet geheel zonder risico’s. In sommige gevallen kan het een financieel verstandige keuze zijn, maar in andere gevallen juist niet. Omdat een hypotheek altijd maatwerk is, is het belangrijk dat je gaat praten je hypotheekadviseur. In een persoonlijk gesprek kan je aan ons uiten wat je wensen, doelen en zorgen zijn. Je hypotheekadviseur zal samen met jou vervolgens bespreken wat je mogelijkheden zijn en wat volgens je adviseur de beste keuze is. Op deze manier weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt en zo min mogelijk financiële risico’s loopt.

Breakpoint: xs