Meer informatie over een uitvaartverzekering
50+financieel
4 min

Zorgeloos ouder worden met een uitvaartverzekering!

Onderwerpen

Bent u de 50 gepasseerd? Dan zal uw leven er hier en daar wat anders uit komen te zien. Het is daarom goed om ook eens stil te staan bij zaken die minder leuk zijn om over nadenken, zoals uw uitvaart. Wanneer u er straks niet meer bent, wilt u natuurlijk niet dat uw dierbaren met de kosten en rompslomp van een uitvaart worden opgezadeld. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, bent u verzekerd van een waardig afscheid en voorkomt u dat uw nabestaanden voor onaangename verrassingen komen te staan. In dit artikel vertellen wij u daarom alles wat u moet weten over een uitvaartverzekering. 

Wat is een uitvaartverzekering? 

Met een uitvaartverzekering verzekert u zich tegen de hoge kosten van uw toekomstige begrafenis of crematie. Zodra u komt te overlijden zal uw verzekeringsmaatschappij de kosten hiervan betalen. Zo komen uw nabestaanden niet voor onverwachte kosten te staan na uw overlijden. Het betreft een manier om rust te creëren in een emotionele periode, zowel voor uzelf als voor uw dierbaren die achterblijven. 

De adviseurs van 50PlusHypotheek helpen u graag bij het kiezen van de juiste uitvaartverzekering. Wij begrijpen dat ieder mens uniek is en daarom verdient ook uw uitvaart de beste zorg en aandacht. Neem gerust contact met ons op om uw mogelijkheden door te spreken. 

Voor meer gedetailleerde informatie over de uitvaartverzekeringen kunt u ook deze pagina van de Consumentenbond raadplegen.

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er? 

Een mooi afscheid wil natuurlijk iedereen. Overweegt u daarom ook om een uitvaartverzekering af te sluiten? Dan kan u een keuze maken uit verschillende soorten verzekering. Zo kunt u altijd kiezen voor een verzekering die volledig aansluit bij uw wensen en situatie. Deze hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet. Combinaties hiervan zijn uiteraard ook mogelijk.  

Allereerst zou u kunnen kiezen voor een natura-uitvaartverzekering. Hierbij regelt uw verzekeringsmaatschappij uw uitvaart. Hij betaalt dit in natura, dat wil zeggen: in diensten en producten. Denk hierbij aan de kosten van de rouwkist, de rouwkaarten en de bloemen. Vaak kunt u bij een natura-uitvaartverzekering zelf kiezen welke diensten en producten u wilt afnemen. 

Een andere optie is een kapitaalverzekering. Bij deze verzekering wordt er een geldbedrag verzekerd dat na uw overlijden aan uw dierbaren wordt uitgekeerd. Zo kunnen zij de uitvaart zelf regelen en financieren. Dit geldbedrag kunt u zelf bepalen bij het afsluiten van de verzekering. Een kapitaalverzekering biedt veel flexibiliteit en keuzevrijheid. Let wel op: de kosten van een uitvaart kunnen in de toekomst kunnen stijgen. 

Zoals hierboven ook al aangegeven, er zijn ook combinatieverzekeringen mogelijk. Waarbij u bijvoorbeeld zowel een natura- als kapitaaluitvaartverzekering afsluit. Zo bent u niet alleen verzekerd voor de kosten van de uitvaart, maar ook dat deze op de door u gewenste manier plaatsvindt.

Tenslotte zou u er nog voor kunnen kiezen om te gaan voor een uitvaartdeposito. Dat wil zeggen dat u zelf spaart voor uw toekomstige uitvaart. Hoe dit werkt? U stort regelmatig geld op een aparte rekening bij uw verzekeringsmaatschappij. Bij uw overlijden wordt dit bedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden, die kunnen dit gebruiken om uw uitvaart te bekostigen. Een uitvaartdeposito kan voordelig zijn als u al wat ouder bent en niet meer in aanmerking kan komen voor een standaard uitvaartverzekering. 

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke beslissing. Het is daarom raadzaam om uzelf goed te laten informeren en te kijken welke verzekering het beste bij uw situatie past. Bij 50PlusHypotheek helpen we u graag bij het kiezen van de juiste uitvaartverzekering. Neem vandaag nog contact met ons op.  

Waarom een uitvaartverzekering?

Bent u al bezig met het plannen van uw uitvaart? Dan is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten van uw uitvaart te dekken. Deze kosten kunnen namelijk flink oplopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten van de kist, de rouwkaarten, de catering, uw begrafenis of uw crematie. Heeft u zelf geen uitvaartverzekering? Dan zullen uw nabestaanden deze kosten moeten betalen. En dat kan behoorlijk zwaar zijn, zéker als ze niet op de hoogte zijn van uw wensen en verwachtingen.  

Met het afsluiten van een uitvaartverzekering zorgt u er dus voor dat uw nabestaanden niet met onverwachte kosten en regelzaken achterlaat. Zo geeft deze verzekering rust in een emotionele periode, zowel voor jezelf als voor degenen die achterblijven. 

Heeft u ook al wel eens nagedacht over een overlijdensrisicoverzekering? 

Een uitvaartverzekering op latere leeftijd: slim of overbodig? 

Als 50-plusser denkt u misschien dat het afsluiten van een uitvaartverzekering overbodig is. U heeft toch gespaard? En anders kunnen uw kinderen of nabestaanden de kosten toch wel dragen? Toch kan het zinvol zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo gaat u voor zekerheid. U bent er zo namelijk zeker van dat alles goed geregeld is voor het moment dat het nodig is. 

Bovendien zijn de kosten voor een mooie uitvaart de afgelopen jaren flink gestegen en is het onduidelijk of deze trend zich de komende jaren nog door zal zetten. Door nu een uitvaartverzekering af te sluiten, voorkomt u dat uw nabestaanden voor onverwacht hoge kosten komen te staan. 

Een bijkomend voordeel van het afsluiten van een uitvaartverzekering is dat u zelf de regie heeft over de invulling van uw uitvaart. Zo kunt u bijvoorbeeld vooraf aangeven of u begraven of gecremeerd wilt worden, welke muziek er gedraaid moet worden en welke bloemen u bij uw kist wilt hebben. Zo geeft u uw nabestaanden duidelijke richtlijnen en voorkomt u dat zij belangrijke keuzes moeten maken tijdens een emotionele periode. 

Een uitvaartverzekering is vaak dus goedkoper als u hem op jongere leeftijd afsluit. Hoe ouder u wordt, hoe hoger uw premie zal zijn. Door op tijd een uitvaartverzekering af te sluiten, bespaart u dus geld. 

Lees ook: Nabestaandenpensioen, dit moet u weten!

Hulp nodig bij zaken rondom uw uitvaartverzekering? 

Als 50-plusser denkt u waarschijnlijk liever niet te veel na over uw eigen uitvaart. Maar het is juist verstandig om er op tijd stil bij te staan. Want wanneer u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten, kan dat flinke financiële gevolgen hebben voor uw nabestaanden. En dat wilt u natuurlijk voorkomen. Wilt u daarom meer informatie over het afsluiten van een uitvaartverzekering? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Zo ontdekt u hoe wij u kunnen helpen bij het regelen van een zorgeloze uitvaart.

Breakpoint: xs