Waarom duurzaam wonen goed is voor portemonnee én milieu!

Hypotheek duurzaam wonen

Heeft u er weleens over gedacht uw woning energiezuiniger te maken door middel van een hypotheek voor duurzaam verbouwen? Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, HR++ beglazing, isolatie van het dak of een energiezuinige ketel. Stuk voor stuk mogelijkheden om zowel uw energierekening omlaag te helpen en om een steentje bij te dragen aan het milieu. Hieronder vindt u meer informatie over de opties om uw woning duurzaam te verbouwen aan de hand van een hypotheek duurzaam verbouwen.

De voordelen van verduurzamen

Besparing op energie en belasting 

Door energiebesparende maatregelen te treffen, kunt u flink besparen op uw energierekening- en belasting.

Investering in de waarde van uw huis

Door uw huis te laten isoleren, krijgt uw huis een beter energielabel. Zo levert een woning met energielabel D gemiddeld 13.500 meer op dan een woning met energielabel G. Verduurzaming verbetert ook de verkoopbaarheid van de woning. Een energiezuinige woning is namelijk sneller en makkelijker te verkopen. Handig wanneer u over een aantal jaar toch besluit om bijvoorbeeld kleiner te gaan wonen.

Beter voor binnen- en buitenklimaat

Verduurzaming van uw woning heeft nog meer voordelen. Zo zorgt isolatie ervoor dat in de zomer uw huis heerlijk koel is, en in de winter lekker warm. Doordat u minder CO2 uitstoot, levert u ook een actieve bijdrage aan een beter klimaat.

Hypotheek duurzaam verbouwen

Er zijn allerlei energiezuinige voorzieningen die u kunt meefinancieren in uw hypotheek. Iedereen die een hypotheek afsluit heeft sinds 2018 recht om 100% van de woningwaarde te lenen voor een huis. Kiest u ervoor uw huis energiezuiniger te maken, bijvoorbeeld omdat u een jaren ‘30 woning heeft gekocht, dan kunt u 106% lenen. Het bedrag bovenop de 100% moet u uiteraard wel besteden aan duurzame maatregelen.

Hypotheek met NHG

Gaat u een hypotheek afsluiten met NHG? Dan kunt u in dit geval ook meer lenen wanneer u een hypotheek voor duurzaam verbouwen wilt afsluiten. De NHG grens is in 2022 €355.000 en als u wilt investeren in energiebesparende maatregelen dan stijgt de kostengrens naar €376.300. Alles boven de grens van €355.000 moet dan worden gebruikt voor energiebesparende maatregelen.

Rentekorting met een hypotheek duurzaam verbouwen

Er zijn steeds meer banken die korting geven op de hypotheekrente als u een huis koopt dat in het bezit is van energiebesparende voorzieningen. Maar ook wanneer u energiezuinige voorwaarden wilt doorvoeren. De mogelijkheden zijn per bank verschillend. Bij 50PlusHypotheek kunnen we u meer vertellen over een hypotheek duurzaam verbouwen.

Duurzaamheidsleningen

Om huizenbezitters te stimuleren hun woning te verduurzamen middels een hypotheek duurzaam verbouwen, zijn er diverse duurzaamheidsleningen vanuit de overheid. Zo is er een Energiebespaarlening, een initiatief van de overheid waarbij tegen rente zo’n €2500 tot €25.000 kan worden bijgeleend voor energiebesparende maatregelen. Deze lening dient u wel binnen 7, 10 of 15 jaar terug te betalen. Ook gelden de eisen dat u eigenaar én bewoner van de woning dient te zijn. Daarnaast gelden deze voorwaarden:

– De maximale eindleeftijd bij het aanvragen is 75 jaar.

– De lening mag altijd boetevrij worden afgelost.

– Geen eenmalige afsluitkosten.

– De lening wordt als aflopend krediet gemeld bij Bureau Krediet Registratie (BKR).

Vraag advies aan bij 50PlusHypotheek

Nu de spaarrente laag is loont het om spaargeld te gebruiken voor energiebesparende maatregelen. Er zijn diverse mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te bewerkstelligen en om deze te financieren middels een hypotheek duurzaam verbouwen. We helpen u graag om uit te zoeken welke optie het best bij uw financiële situatie past. Neem daarom contact op.

Wij werken onder andere samen met de volgende banken
 • ABN AMRO
 • ING
 • Rabobank
 • Nationale Nederlanden
 • Aegon
 • Florius
 • BLG Wonen
 • Obvion hypotheken
 • Woonfonds
 • A.S.R
 • NiBC
 • Syntrus Achmea
  Chat openen
  Heeft u vragen?
  Welkom bij 50PlusHypotheek. U kunt met ons chatten via WhatsApp (opent een nieuw venster). Wij reageren tijdens kantooruren.