Meer informatie over de omgekeerde hypotheek
Hypotheek
4 min

Omgekeerde hypotheek, geniet van extra financiële vrijheid!

Onderwerpen

Wat fijn! U heeft een leven lang gewerkt en gespaard. En nu is het eindelijk tijd voor uw welverdiende pensioen. Maar wat nu als u nu extra geld nodig heeft om een wereldreis te maken of om uw kleinkinderen te helpen bij het kopen van hun eerste woning? Dan is er een oplossing voor u: de omgekeerde hypotheek. Bij deze hypotheekvorm zijn er wel een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Het is namelijk belangrijk om te begrijpen hoe het werkt, wat de voor- en nadelen zijn en welke kosten erbij komen kijken. 50PlusHypotheek zocht al deze zaken voor u uit. Dus laten we eens een kijkje nemen! 

Wat is een omgekeerde hypotheek?

Een omgekeerde hypotheek is speciaal ontworpen voor senioren die overwaarde hebben op hun woning en dit geld uit de stenen willen halen zonder hun huis te verkopen. Het betreft een geweldige manier om uw financiële vrijheid terug te krijgen. 

Het vinden van een goede hypotheekadviseur kan een uitdaging zijn. U wilt iemand die niet enkel verstand heeft van hypotheken, maar ook begrijpt wat belangrijk is voor 50-plussers. Gelukkig hebben de ervaren hypotheekadviseurs van 50PlusHypotheek ervaring in het begeleiden van senioren bij het afsluiten van een omgekeerde hypotheek. Maak daarom vandaag nog een afspraak en ontdek hoe u uw financiële vrijheid kan terugkrijgen. 

Lees ook: Kan u tijdens uw pensioen in uw woning blijven wonen? 

Hoe werkt een omgekeerde hypotheek? 

Hoe werkt een omgekeerde hypotheek? Heel simpel. Een omgekeerde hypotheek is een lening die speciaal is ontworpen voor senioren die overwaarde op hun huis en extra geld willen vrijmaken zonder hun huis te verkopen. In plaats van maandelijkse betalingen te doen, wordt de lening terugbetaald wanneer u uw woning verkoopt of wanneer u komt te overlijden. 

Hoeveel geld kunt u lenen met een omgekeerde hypotheek?

Het bedrag dat u kunt lenen, zal afhangen van de huidige waarde van uw woning en uw leeftijd. Over het algemeen zal gelden: hoe ouder u bent, hoe meer overwaarde u heeft, hoe meer u dus kunt lenen. Wilt u hierover advies ontvangen? Dan staan onze adviseurs voor u klaar. Wij zullen u helpen om de beste deal te vinden, zo bent u er zeker van dat u niet te veel leent. 

Hoe werkt de rente bij een omgekeerde hypotheek? 

Bij een omgekeerde hypotheek zult u doorgaans een hogere rente betalen dan bij een standaard hypotheek. Daar staat tegenover dat u geen maandelijkse aflossingen hoeft te doen en dat u uw huis niet hoeft te verkopen. Bovendien zijn de rente en kosten fiscaal aftrekbaar, wat in sommige gevallen kan leiden tot mooie belastingvoordelen. 

De voordelen van een omgekeerde hypotheek voor 50-plussers 

Een omgekeerde hypotheek biedt veel voordelen voor 50-plussers. Allereerst kunt u met deze hypotheek extra financiële ruimte vrijmaken zonder dat u uw huis uit moet. U blijft de eigenaar van uw woning en behoudt uw woongenot. Bovendien kunt u het vrijgekomen budget vrij besteden. Wat dacht u van een mooie wereldreis, een nieuwe keuken of een schenking aan uw kleinkind? Ontdek hier waar u uw overwaarde allemaal nog meer aan kunt besteden. 

Een ander voordeel van een omgekeerde hypotheek is dat u geen maandelijkse betalingen hoeft te doen. In plaats daarvan wordt de lening terugbetaald wanneer u uw huis verkoopt of wanneer u komt te overlijden. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over uw financiën en kunt u in alle rust van uw pensioen gaan genieten. 

Hier moet u op letten bij het afsluiten van een omgekeerde hypotheek

Er zijn veel dingen waar u op moet letten bij het afsluiten van een omgekeerde hypotheek. Deze werkt namelijk iets anders dan een gewone hypotheek. Bij een omgekeerde hypotheek ontvangt u maandelijks betalingen van uw geldverstrekker in plaats van dat u betaalt. Daarnaast is het van belang om te begrijpen dat deze hypotheek hogere kosten met zich meebrengt dan een traditionele hypotheek. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met afsluitkosten, taxatiekosten en andere bijkomende kosten.  

Maar is deze hypotheekvorm dan dé oplossing voor geld dat vastzit in stenen? Voor een onafhankelijke uitleg over omgekeerde hypotheken kunt u deze pagina van Notaris Unie raadplegen.

Waarom kiezen voor 50PlusHypotheek? 

Het afsluiten van een omgekeerde hypotheek is een belangrijke beslissing. Hierom is het belangrijk om een betrouwbare hypotheekadviseur in te schakelen. Maar waarom zou u kiezen voor de adviseurs van 50PlusHypotheek? Wij hebben jarenlange ervaring in het adviseren van ouderen bij het afsluiten van een omgekeerde hypotheek. Wij weten als geen ander wat de voor- en nadelen zijn en kunnen u daarom helpen bij het vinden van de beste optie voor uw persoonlijke situatie. Neem gerust contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

Breakpoint: xs