Hypotheek
2 min

Hypotheek overnemen van ouders, zo zit dat!

Onderwerpen

Bezitten uw ouders een mooi huis die ze te koop willen zetten? En ziet u uzelf daar eigenlijk al wel helemaal wonen? De situatie waarbij een kind een woning overneemt van zijn of haar ouders komt steeds vaker voor. Wilt u ook de hypotheek overnemen van uw ouders? Dan zult u wel het een en ander moeten regelen. Zo krijg u bijvoorbeeld te maken met ongewone belastingen en speciale constructies bij uw notaris. Meer weten over een hypotheek overnemen van ouders? Dát is mooi, 50PlusHypotheek is namelijk uw expert op dit gebied! Lees snel verder, dan vertellen wij hoe het werkt!

De voorwaarden bij een hypotheek overnemen van ouders

In principe gelden bij een hypotheek overnemen van ouders dezelfde voorwaarden als bij een andere verkoopsituatie. In deze situatie zullen de ouders de vraagprijs vaststellen. Vervolgens zal het kind een bod moeten doen. Uw ouders mogen het huis voor een bedrag onder de eigenlijke waarde aan jou verkopen. Doen ze dit, dan zult u wel te maken krijgen met schenkbelasting. Daarover hieronder meer!

Lees ook: Een huis erven, hoe werkt dat?

Schenkbelasting bij een hypotheek overnemen van ouders

Wilt u de hypotheek van uw ouders overnemen en verkopen uw ouders hun huis daarom voor een lager bedrag? Dat is natuurlijk super lief. Echter krijg u in dit geval wel te maken met schenkbelasting. De Belastingdienst ziet het bedrag dat jij minder betaalt dan de eigenlijke waarde van de woning namelijk als een soort ‘schenking’. Onze tip hierbij is: schakel hoe dan ook hypotheekadvies in! Zo zult u al uw mogelijkheden helder voor ogen krijgen.

[cp_popup display=”inline” style_id=”6813″ step_id = “1”][/cp_popup]

Hypotheek overnemen van ouders, wat zijn de kosten?

Wilt u de hypotheek van uw ouders overnemen, dan zult u al vrij snel te maken krijgen met een belangrijke vraag: wat zijn de kosten van een hypotheek overnemen van ouders? En hoe kunt u deze prijs vaststellen? 50PlusHypotheek zocht het voor u uit.

De kosten van een hypotheek overnemen van ouders verschilt natuurlijk per situatie en woning. Gaat u een hypotheek overnemen van uw ouders? Dan zult u waarschijnlijk starten met een hoge overwaarde. Immers u kunt dan goedkoper wonen. U pakt in dit geval de koopsom over zodat het uw eigendom wordt. Dit blijft echter ten alle tijden een complexe persoonlijke berekening. Wilt u een inschatting van deze kosten? Daar helpen wij u graag mee, neem snel contact met ons op.

Let op: Bent u van de hypotheek van uw ouders over te nemen en willen zij daarbij een lagere prijs vragen? Dan is het raadzaam om samen goed na te denken over de prijs, jullie moeten er beide zeker van zijn dat het goed voelt.

Hulp nodig bij een hypotheek overnemen?

Gaan uw ouders hun woning aan jou verkopen, omdat zij kleiner willen wonen? Dan kunt u de hypotheek van uw ouders overnemen. Het is hierbij wel belangrijk om alles op de juiste manier te regelen. De adviseurs van 50PlusHypotheek staan voor u klaar om u advies te geven over uw persoonlijke situatie. Vul snel de scan in! Of wilt u gewoon meer weten over het overnemen van een hypotheek? Neem dan contact met ons op!

Breakpoint: xs