Financieel advies in Amsterdam
Overwaarde
2 min

Financieel advies met betrekking tot overwaarde? 50PlusHypotheek biedt onafhankelijk advies!

Onderwerpen

Wanneer uw woning meer waard is dan de hypotheek erop, heeft u te maken met overwaarde. Overwaarde ontstaat doordat uw woning in waarde is gestegen. Maar wat kunt u allemaal met overwaarde? 50PlusHypotheek kan u hierover als geen ander financieel advies over geven. Wij zijn gespecialiseerd in de 50-plus doelgroep en weten alles van hypotheken en verzekeringen.

Wat kunt u met overwaarde?

Wanneer uw woning dus meer waard is dan de hypotheek erop, heeft u te maken met overwaarde. Deze overwaarde komt in veel gevallen vrij bij de verkoop van uw huis. Wilt u uw woning niet verkopen, maar wel gebruik maken van overwaarde? Dan zijn er diverse manieren om extra financiële ruimte te creëren voor bijvoorbeeld de verbouwing van uw woning of de overwaarde aan uw (klein)kinderen schenken. Wij bij 50PlusHypotheek denken met u mee en kijken naar alle mogelijkheden. Bij ons ontvangt u uitstekend financieel advies.

De opties met overwaarde

Als u te maken krijgt met overwaarde, zijn er enorm veel opties wat u ermee kunt doen. Wat u ook met overwaarde wilt doen, wij geven u graag financieel advies voor uw situatie. Hieronder een aantal mogelijkheden met overwaarde op uw huis.

Investeren in uw huidige woning

Wilt u verbouwen of uw woning verduurzamen? Dat kan met de overwaarde op uw woning! Over dit bedrag kunt u een hypotheek verhogen of een extra hypotheek aangaan. De overwaarde is in dit geval ‘de garantie’ dat u de nieuwe hypotheek kunt aflossen.

Een nieuwe woning kopen

Wilt u kleiner wonen of landelijk gaan wonen? Met de overwaarde op uw woning kunt u een nieuwe woning kopen, waarvoor u in veel gevallen een lagere hypotheek voor nodig hebt. Gebruikt u de overwaarde niet voor uw nieuwe woning? Dan krijgt u te maken met de bijleenregeling. Vraag bij ons financieel advies aan voor meer informatie.

Overwaarde verzilveren

Als u liever investeert in iets anders dan uw woning, dan kunt u uw overwaarde laten verzilveren en gebruiken voor bijvoorbeeld een nieuwe auto of als aanvulling op uw (pensioen)inkomen. Over de hoogte van dit bedrag mag u geen hypotheekrente aftrekken.

Onafhankelijk financieel advies Amsterdam

Bent u op zoek naar professioneel financieel advies? Dan bent u bij 50PlusHypotheek aan het juiste adres. Bij ons vindt u (hypotheek)advies dat geheel onafhankelijk is.

Ons team bestaat uit twee ervaren adviseurs. Zo is Erik Nauta de drijvende kracht achter Finauta. Erik is sinds het begin van deze eeuw werkzaam als onafhankelijk financieel adviseur. Koen Dorreboom werkte 14 jaar lang bij grote en kleine assurantiekantoren en is financieel adviseur en eigenaar van doorKoen.

Onze expertise richt zich op 50-plussers, die een tweede hypotheek willen afsluiten of de overwaarde van hun huis willen verzilveren voor extra financiële ruimte. Onze formule is gericht op onafhankelijk financieel advies, waarbij de klant centraal staat.

Waarom kiezen voor 50PlusHypotheek?

Laat u door ons adviseren, want wij zijn betrokken en begeleiden u tijdens het gehele proces. Of het nu gaat om het verzilveren van uw overwaarde of een nieuwe passende hypotheek afsluiten. Wij zijn transparant, helder en doen ons werk al jarenlang met veel plezier. Wij voorzien mensen van passende hypotheken en financieel advies. Bij ons vindt u advies met veel persoonlijke aandacht.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor extra financiële ruimte? Doe dan onze scan. Meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

Breakpoint: xs