Informatie over uw hypotheek en overwaarde
Mijn hypotheek

Hypotheekvormen

De meest voorkomende
hypotheekvormen voor 50-plussers

Aflossingsvrije hypotheek illustratie

Aflossingsvrije hypotheek

Met een aflossingsvrije hypotheek betaal je tijdens de hypotheekperiode alleen rente en geen aflossing. Daardoor zijn je maandelijkse lasten een stuk lager dan bij andere hypotheekvormen.

Overwaarde hypotheek illustratie

Overwaarde hypotheek

Een overwaarde hypotheek, ook wel een opeethypotheek of verzilverhypotheek genoemd, is vooral interessant voor senioren die een relatief laag inkomen hebben. Door een deel van de overwaarde van je huis te benutten, kan je meer financiële ruimte vrijmaken.

Annuïteitenhypotheek illustratie

Annuïteitenhypotheek

Met een annuïteitenhypotheek los je elke maand een vast bedrag af. Zo weet je zeker dat je jouw hypotheek helemaal terugbetaalt. In het begin los je minder af en betaal je meer rente. Later is dat andersom. Bij deze hypotheekvorm heb je meestal recht op hypotheekrenteaftrek.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We begrijpen dat het uitzoeken van verschillende hypotheken niet altijd even makkelijk is. Zeker niet omdat elke hypotheekvorm zijn eigen voor- en nadelen heeft. Kan je wel wat hulp gebruiken? Wij staan voor je klaar in elke stap van het proces.

Laat berekening maken - 2 min
Geheel vrijblijvend
Liever contact? Neem contact op
Logo patroon

Andere hypotheekvormen

Lineaire hypotheek illustratie

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaal je elke maand één vast bedrag. Het grote verschil met een annuïteitenhypotheek is dat de maandlasten in de eerste jaren een stuk hoger zijn. Dit komt omdat je meer aflost dan bij een annuïteitenhypotheek het geval is.

Ondanks dat een annuïteitenhypotheek over de gehele periode meer kost, is het toch de populairste optie van de twee. Dit komt voornamelijk door de lagere maandelijkse kosten in het begin van de looptijd.

(Bank)spaar, beleggins en levenhypotheek illustratie

Bankspaarhypotheek

Een(bank)spaarhypotheek is een hypotheekvorm waarbij er maandelijks geld wordt gestort op een geblokkeerde spaarrekening. Deze spaarrekening mag alleen gebruikt worden voor het aflossen van je hypotheek. Sinds 2013 is het niet meer mogelijk om een (bank)spaarrekning af te sluiten. Het oversluiten van deze hypotheekvorm naar een andere bank is nog wel mogelijk. Dan wordt je bankspaarhypotheek fiscaal geruisloos voortgezet.

(Bank)spaar, beleggins en levenhypotheek illustratie

Beleggingshypotheek

Met een beleggingshypotheek beleg je een bepaald bedrag voor de aflossing van je hypotheek. Je kan ervoor kiezen om dit in één keer te doen, of periodiek. Het idee van deze hypotheek is dat je beleggingen genoeg rendement hebben opgeleverd om aan het eind van de looptijd je hypotheek af te lossen.

Als de beurs flink stijgt, kan dit je dus veel geld opleveren. Maar dit brengt ook de enige risico’s met zich mee wanneer de beurs niet stijgt. Deze hypotheekvorm kan sinds 2013 niet meer afgesloten worden. Net zoals bij de andere hypotheekvormen is het oversluiten of omzetten van deze hypotheekvorm  in veel gevallen wel mogelijk.

(Bank)spaar, beleggins en levenhypotheek illustratie

Levenhypotheek

Met een levenhypotheek hoef je niet verplicht af te lossen tijdens de looptijd van het contract. In plaats daarvan bouw je vermogen op via een levensverzekering. Aan het einde wordt het bedrag door middel van de levensverzekering in één keer uitbetaald. Het voordeel van de levenhypotheek is dat je vaste maandelijkse lasten hebt en vermogen kunt opbouwen zonder daar vermogensbelasting over te betalen. Ook deze hypotheekvorm kan

Logo patroon
Hypotheekvormen & overwaarde

Uiteenlopende mogelijkheden

Als 50 plusser ben je op zoek naar een hypotheekvorm die aansluit bij jouw specifieke behoeften en financiële situatie.

Er zijn verschillende opties beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor senioren. In dit overzicht nemen we enkele hypotheekvormen onder de loep die ideaal zijn voor jou als senior. Ontdek de voordelen van een seniorenhypotheek, de mogelijkheden van een aflossingsvrije hypotheek voor ouderen en de flexibiliteit van een overwaardehypotheek.

Seniorenhypotheek: Op maat gemaakt voor jouw financiële situatie

Als senior heb je specifieke wensen en eisen als het gaat om een hypotheek. Een seniorenhypotheek is een hypotheekvorm die is afgestemd op jouw financiële situatie. Deze hypotheek biedt flexibiliteit en zekerheid, zodat je kunt genieten van je oude dag zonder financiële zorgen. Met een seniorenhypotheek profiteer je van gunstige voorwaarden en mogelijkheden die passen bij jouw unieke behoeften.

Aflossingsvrije hypotheek voor ouderen: Flexibele maandelijkse lasten

Als senior wil je misschien profiteren van lagere maandelijkse lasten. Een aflossingsvrije hypotheek voor ouderen kan de juiste keuze zijn. Met deze hypotheekvorm betaal je tijdens de hypotheekperiode alleen rente en geen aflossing. Dit resulteert in lagere maandelijkse lasten in vergelijking met andere hypotheekvormen. Hoewel de hypothecaire schuld theoretisch gezien aan het einde van de looptijd moet worden afgelost, wordt de termijn vaak verlengd. Je hebt ook de mogelijkheid om de hypotheek af te lossen bij verkoop van de woning of het bedrag in één keer over te maken op de einddatum van de hypotheekperiode. Tussentijds aflossen is mogelijk tot ten minste 10% van de oorspronkelijke hypotheekhoogte per jaar.

Overwaardehypotheek: Optimaal gebruikmaken van je vermogen

Als senior heb je mogelijk overwaarde opgebouwd in je woning. Met een overwaardehypotheek kun je deze overwaarde benutten om extra financiële ruimte te creëren. Deze hypotheekvorm is interessant voor senioren met een relatief laag inkomen. Je kunt de overwaarde gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals het financieren van een wereldreis, het schenken van een bedrag aan je kinderen, het verduurzamen van je woning of het realiseren van een verbouwing. Met een overwaardehypotheek heb je de vrijheid om jouw vermogen te gebruiken op een manier die bij jou past.

Breakpoint: xs